Vreugde in de opvoeding

Opvoeders, begeleiders van onze kinderen worden we op het moment dat we ouder worden en leren we gedurende de groei van de kinderen. Graag ondersteun ik je op een positieve manier bij je ontwikkeling van je ouderschap. Ik geef daarvoor de workshop “Vreugde in de opvoeding door opvoeden in vertrouwen en verbinding”.

Uitgangspunt daarbij is het opvoeden zonder gebruik te maken van straffen of belonen. Als je regelmatig in strijd beland met je kind of jij je op een manier gedraagt die je eigenlijk niet wilt, als je voelt dat het anders kan, maar je nog niet weet hoe, dan kan deze lezing interessant zijn voor jou. Aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk onderzoeken we andere manieren om je kind te begeleiden. Het is een praktische avond, waarbij je handvaten mee krijgt om meer vanuit vertrouwen en verbinding met je kind om te kunnen gaan. De inbreng van je eigen voorbeelden is welkom, daarnaast kan ik putten uit een rijke voorraad ervaringen door de zorg voor mijn eigen drie kinderen, jarenlange opvang van kleintjes in mijn Heemhuys Het Vogelnestje en nu binnen een gastgezin.

Een interessante lezing voor ouders, gastouders en medewerkers bij kinderdagverblijven.

Mocht je zelf een groep van minimaal zes personen kunnen verzamelen of je hebt  een ruimte waar je dit als activiteit wilt aan bieden, dan kun je contact met mij opnemen.